Peremajaan dan penambahbaikan kulit - kaedah dan nasihat

Artikel tersebut mengandungi petua untuk peremajaan. Semua prinsip mudah, difahami dan dapat diakses oleh semua orang. Berikut adalah rahsia utama kulit yang bersinar dan sihat:

Makan makanan organik

Di kedai runcit, anda harus mengelakkan makanan yang tidak sihat, dan memilih buah-buahan, sayur-sayuran, kacang-kacangan dan ikan, kerana produk ini memberi kesan yang baik kepada tubuh.

Minum lebih banyak air

Kebanyakan orang tidak minum air secukupnya tanpa menyedarinya. Seseorang memerlukan sekurang-kurangnya 8-10 gelas air setiap hari untuk berfungsi normal badan dan, dengan itu, kesihatan kulit. Keperluan untuk minum, tentu saja, meningkat lebih banyak dengan senaman fizikal atau keadaan persekitaran yang panas.

Menjalankan prosedur pengelupasan

Adalah baik untuk mengelupas kulit anda dua kali seminggu. Ingatlah bahawa semasa anda berpeluh, liang-liang kulit anda menjadi tersumbat dan perlu dibersihkan. Salah satu kaedah terbaik dan termudah adalah dengan menggunakan kain lap terrycloth biasa, melembapkannya, menggunakan sedikit pembersih di atasnya, dan mengurut kulit dengan gerakan bulat. Anda juga boleh menggunakan prosedur pembersihan lain.

Ketawa banyak

Kedengarannya lucu, tetapi tersenyum adalah salah satu cara termudah untuk kelihatan lebih muda. Anda boleh menonton filem komedi, kartun, program hiburan, meluangkan masa bersama orang tersayang dan menikmati kehidupan. Telah terbukti bahawa ketawa dapat mengubah kehidupan orang sakit.

Pakai pelindung matahari

Matahari boleh menjadi sahabat dan musuh terburuk anda. Ia diperlukan untuk kulit yang sihat, tetapi sinar UV juga membahayakannya dan menyumbang kepada penuaan yang cepat. Lindungi kulit anda dengan menggunakan topi atau salah satu daripada banyak pelindung matahari yang terdapat di kedai dan farmasi.

Tidur dan rehat yang cukup

Rata-rata, tubuh memerlukan 8 jam tidur dan rehat yang mencukupi setiap hari. Yoga juga bagus untuk bersantai. Terdapat bentuk relaksasi lain, seperti berjalan dan bergaul dengan orang tersayang.

Aktiviti fizikal biasa

Sebilangan besar orang merasa mahal untuk pergi ke gim, tetapi anda tidak perlu pergi ke latihan berbayar untuk tetap bugar. Anda boleh membeli video senaman, menonton program kecergasan atau senamrobik di TV, atau membuat sendiri satu latihan mudah untuk membantu menjaga jantung yang sihat dan melindungi daripada penyakit kronik. Cuba bersenam secara teratur, lebih baik tiga kali seminggu. Anda perlu menolong orang, misalnya, rumah anak yatim atau rumah jagaan, untuk turut serta membersihkan tempat awam - dengan cara ini anda dapat mengekalkan otot anda dan membantu mengubah kehidupan mereka yang memerlukannya. Secara amnya, anda harus berusaha menjalani gaya hidup aktif.

Jangan lupa detoksifikasi

Detoksifikasi digunakan, terutamanya untuk pembersihan umum badan dari bahan toksik. Ia sangat berguna untuk orang yang menderita penyakit kronik. Ini akan membantu mencapai penampilan yang lebih berseri dan awet muda.