Peremajaan kulit wajah laser

Sekiranya terdapat tanda-tanda penuaan luaran, peremajaan wajah laser adalah penyelesaian terbaik. Apakah prosedur ini? Bagaimana ia dilakukan? Adakah terdapat kontraindikasi? Baca artikel tersebut.

Apakah teknik ini?

Penuaan adalah proses semula jadi. Tidak ada yang dapat menghindarinya. Oleh itu, ramai yang mencari kaedah untuk melambatkan perkembangan tanda-tanda luaran. Dengan bertambahnya usia, kulit menjadi lembik, kendur, saluran darah menjadi ketara, hiperpigmentasi berlaku. Peremajaan kulit wajah laser menghilangkan semua masalah ini. Ini tidak memerlukan campur tangan pembedahan.

Pakar kosmetik mesti memeriksa kulit terlebih dahulu, dengan menilai keadaannya. Setelah mengenal pasti bidang masalah, keputusan dibuat mengenai kelayakan dan penerapan prosedur seperti itu. Masa pendedahan kepada laser ditentukan dalam setiap kes secara individu. Semuanya bergantung pada masalah yang ada pada epidermis.

Peremajaan kulit wajah laser

Terdapat beberapa jenis pengisaran tersebut. Ia mendalam, dangkal, dan biasa-biasa saja. Semasa memilih yang dangkal, anda tidak boleh bergantung pada penghapusan kecacatan serius. Hanya lapisan atas yang terpengaruh, kesan halus ringan dianggap. Malah anestesia awal tidak diperlukan. Tempoh prosedur adalah dari 20 hingga 40 minit. Akibatnya, adalah mungkin untuk memperbaiki kulit dan menjadikannya sekata. Kedutan tiruan kecil dihilangkan. Kulit menjadi lebih cerah. Anda akan kelihatan lebih muda.

Teknik median melibatkan lapisan epidermis dan basal. Prosedur ini harus diulang sekali setiap 3-6 bulan. Hasilnya dikekalkan sepanjang tahun. Prosedur berlangsung dari 20 minit hingga 1 jam. Akibatnya, warna wajah tidak hanya bertambah baik, tetapi juga bintik-bintik pigmen, lingkaran di bawah mata dikeluarkan.

Ragam yang mendalam ditunjukkan dengan adanya masalah yang lebih serius: kedutan yang ketara, kehilangan serat kolagen yang berkaitan dengan usia. Teknik ini paling kerap dilakukan dengan anestesia. Kedua-dua anestesia tempatan dan umum boleh digunakan. Hasilnya, penghasilan kolagen dipercepat, kelegaan diratakan, kulit menjadi halus dan berseri. Teknik ini memberikan kesan mengangkat. Meremajakan dan menegangkan kulit. Menghilangkan kedutan dengan menggalakkan pertumbuhan semula jadi.

Petunjuk dan kontraindikasi

Teknik ini disyorkan untuk mereka yang ingin:

 • betulkan kontur wajah;
 • menjadikan kulit tegang;
 • menjadi visual beberapa tahun lebih muda;
 • menghilangkan kedutan ekspresi;
 • meratakan kulit, memberikan penampilan yang sihat;
 • hilangkan kelegaan yang tidak diingini;
 • memberikan ketegasan dan keanjalan;
 • mengecilkan liang pori;
 • hilangkan tanda regangan tanpa mengira penyebabnya.
Prosedur peremajaan wajah laser

Teknik seperti peremajaan wajah laser juga mempunyai kontraindikasi. Ini termasuk:

 • kehamilan;
 • penyakit darah;
 • jangkitan;
 • diabetes;
 • gangguan mental;
 • penyakit sistem kardiovaskular;
 • herpes;
 • hiper atau hipotensi.

Adakah anda memerlukan persiapan untuk prosedur ini?

Menurut pakar kosmetik, tidak diperlukan persiapan khas untuk prosedur sedemikian. Namun, ada beberapa petua yang harus diikuti untuk mendapatkan hasil yang diinginkan:

 • Jangan mengunjungi salun penyamakan selama beberapa hari.
 • Gunakan krim atau semburan yang dilindungi UV.
 • Membersihkan kulit anda.
 • Untuk mengelakkan sensasi yang menyakitkan, sapukan ubat bius pada kawasan tersebut.

Teknik

Dibuat oleh alat khas. Di permukaannya terdapat unsur-unsur yang memudahkan penembusan pancaran cahaya di bawah kulit. Tisu memanaskan tetapi tetap utuh. Kedalaman penembusan diatur dan dipilih secara individu bergantung pada patologi.

Sesi berlangsung sehingga 1 jam. Semasa prosesnya, laser mesti sentiasa bergerak untuk mengelakkan kerosakan pada epidermis. Zon rawatan terbentuk. Penjanaan semula dirangsang. Pada akhirnya, krim menenangkan digunakan.

Teknik untuk melakukan peremajaan laser

Jumlah prosedur bergantung pada masalah asal. Sekiranya anda mengikuti semua cadangan pakar kosmetik, anda akan dapat memperoleh hasil yang terbaik dan memanjangkan kesannya untuk jangka masa panjang.

Perbezaan dari peremajaan ubat

Mana yang lebih baik - menggunakan peremajaan wajah ubat atau laser? Sekumpulan persediaan khas digunakan untuk plastik kontur. Anda boleh menggunakannya untuk membetulkan bentuk dan ukuran bibir, serta untuk memodelkan bentuk bujur wajah yang betul. Persediaan mengandungi kepekatan asid hyaluronik yang meningkat. Walau bagaimanapun, teknik ini dicirikan oleh adanya banyak kontraindikasi dan kemungkinan kesan sampingan. Oleh itu, mereka yang ingin mencari teknik yang lebih lembut harus mempertimbangkan teknik menggunakan laser.

Peremajaan Muka Laser - Harga

Kos bergantung pada kawasan rawatan dan masalah asal. Pilihan yang murah adalah rawatan tangan. Sekiranya anda memproses keseluruhan wajah dengan teknologi ini, bersiaplah untuk membelanjakan lebih banyak.

Peremajaan kulit wajah laser - ulasan

Lihat kesan gadis dan wanita yang telah memulihkan kulit mereka menggunakan kaedah ini. Mungkin pendapat mereka akan mempengaruhi keputusan anda.

Ulasan # 1

Saya membaca mengenai teknik seperti peremajaan wajah laser - ulasannya hanya positif. Pigmentasi telah berlalu, keadaan kulit bertambah baik. Di samping itu, bahkan jaringan kapilari telah hilang. Saya cadangkan !!

Ulasan # 2

Fiftift ini merupakan kejayaan dalam bidang kosmetologi. Saya selalu ragu-ragu mengenai kaedah seperti itu, tetapi memutuskan untuk memproses laser. Dalam proses menggunakan alat ini, sedikit rasa tidak selesa dirasakan. Tetapi anda boleh memejamkan mata kepadanya, kerana hasilnya sangat berbaloi.

Ulasan # 3

Satu unit laser telah digunakan. Kulit wajah dilicinkan dan memutih. Akibatnya, bahkan jerawat terbesar hilang. Saya sangat gembira kerana saya menemui teknologi ini untuk diri saya sendiri.