Peremajaan kulit wajah laser pecahan

Untuk membuang satu dekad dan kelihatan lebih menarik, anda tidak perlu menggunakan bantuan pakar bedah plastik. Peremajaan kulit wajah laser pecahan adalah penyelesaian inovatif, dengan bantuan kulit anda meremajakan, memperbaharui dirinya dan bersinar semula dengan cahaya yang sihat!

Prosedurnya tidak invasif, iaitu, ia dilakukan tanpa suntikan - ia benar-benar tidak menyakitkan dan selamat. Dengan bantuan laser Fraxel, pakar kosmetik menghilangkan ketidaksempurnaan kulit seperti pigmentasi, mengetatkannya, mengembalikannya ke wajah yang segar, keanjalan dan tekstur yang sekata - wajah menjadi sehalus porselin!

Manfaat prosedur

Berkat kemampuan untuk menyesuaikan kekuatan pancaran laser, mungkin mempengaruhi lapisan kulit yang dalam, yang memberikan hasil yang benar-benar mengejutkan dalam rawatan penyakit kulit (luka dan parut, stretch mark dan pigmentasi yang kuat) . Faktor-faktor berikut juga dianggap sebagai kelebihan peremajaan kulit wajah laser pecahan:

 • kemungkinan melakukan prosedur di mana-mana kawasan muka, termasuk kawasan kelopak mata dan kawasan peri-labial yang paling halus;
 • tidak perlu menembusi kulit, yang khas untuk operasi suntikan invasif, - dengan cara ini integriti kulit tidak hancur dan pesakit tidak mengalami sensasi yang menyakitkan;
 • prosedur ini berkesan untuk pesakit dari segala usia, kerana penembusan sinar laser yang mendalam ke semua lapisan epitel kulit;
 • keselamatan - sekali lagi, kerana prosedurnya tidak invasif, tidak ada risiko merosakkan kulit.

Selain itu, mari kita ketahui keberkesanan peremajaan: wajah anda menjadi lebih bersih, lebih halus dan kelihatan lebih sekata dalam beberapa hari selepas prosedur pertama!

Apa yang boleh dikeluarkan dengan laser Fraxel?

ketidaksempurnaan kulit apa yang dapat dihilangkan dengan menggunakan laser pecahan

Perkhidmatan ini boleh digunakan oleh pelanggan yang ingin:

 • untuk mengetatkan pori-pori kulit;
 • untuk meremajakan struktur kulit dan menegangkan kontur wajah;
 • untuk menegangkan kulit dan mendapatkan kulit yang sihat;
 • untuk memusnahkan bekas jerawat, bekas luka yang tersisa selepas kecederaan atau operasi;
 • membuang melasma, bintik-bintik usia;
 • melicinkan kedutan.

Bagaimana prosedurnya berjalan?

Pertama, pakar kosmetik membersihkan permukaan wajah secara menyeluruh dengan pengelupasan ringan, selepas itu salap yang menenangkan dengan kesan anestetik digunakan pada kulit. Selepas satu jam, salap dibersihkan dan wajah ditutup dengan lapisan krim berminyak, yang menjamin pelepasan laser tanpa halangan. Selepas rawatan kulit dengan laser Fraxel, krim menenangkan disapu semula pada kulit.

Satu sesi peremajaan kulit wajah laser pecahan memerlukan sekitar setengah jam. Jumlah lawatan seterusnya dibuat semasa membincangkan dengan doktor masalah yang perlu diselesaikan oleh pesakit, bergantung kepada kerumitan, jenis kulit dan perasaan peribadi klien mereka. Rata-rata, ini adalah sekitar empat prosedur yang dijalankan dengan jeda tiga minggu. Kadang-kadang, selepas rawatan laser pada kulit, ia mungkin berubah menjadi sedikit merah, tetapi kemudian ia menjadi gangsa, kecokelatan dan elastik dalam penampilan.

Bagaimana cara merawat wajah anda selepas peremajaan?

Untuk penyembuhan kulit yang berkesan dan penyatuan kesan anti-penuaan, doktor mengesyorkan mengikuti peraturan berikut:

 1. jangan berada di bawah cahaya matahari langsung;
 2. gunakan pelindung matahari dengan tahap perlindungan UV yang tinggi untuk tiga bulan akan datang;
 3. kerap menggunakan krim yang diresepkan oleh doktor ke kawasan yang dirawat;
 4. lewati scrub dan minum ubat antivirus herpes selama seminggu.