Keremajaan kulit wajah laser

Dunia kosmetologi tidak berhenti, semakin banyak cara baru untuk mengekalkan penampilan yang menarik atau ketidaksempurnaan yang betul selalu muncul. Laser pecahan untuk peremajaan kulit tidak terkecuali. Prosedur ini akan membantu mengatasi beberapa masalah sekaligus:

  • kesan jerawat;
  • pengembangan liang yang berlebihan;
  • pigmentasi kulit;
  • meniru kedutan.
bagaimana prosedur peremajaan laser pecahan dilakukan

Cara prosedur berfungsi

Telah diketahui bahawa dari masa ke masa, beberapa sel mati, dan beberapa "mengalami hibernasi", berhenti bekerja untuk kebaikan tubuh. Proses-proses ini menyebabkan pengeluaran elastin dan kolagen berkurang, itulah sebabnya kecacatan muncul pada kulit: kedutan, kekeringan dan kegatalan. Di bawah pengaruh pancaran laser, sel-sel lemah akhirnya mati, tetapi sebahagian besar dari mereka bangun dan mula aktif membelah untuk memulihkan kawasan yang terganggu oleh laser. Untuk melakukan prosedur peremajaan, alat khas telah dikembangkan, dan gel anestetik khas digunakan sebelum kulit dirawat.

Apa hasil yang diharapkan

  1. Banyak kecacatan hilang, tetapi epidermis hanya mempengaruhi kedutan yang meniru, yang lebih dalam cenderung tetap sama.
  2. Kemungkinan besar, prosedur perlu dilakukan beberapa kali untuk menghilangkan parut.
  3. Dermi memerlukan 14 hari untuk sembuh, dan pada masa itu kulit perlu dilincirkan dengan krim khas.
  4. Prosedurnya menyakitkan, ia tidak dipengaruhi oleh ambang sakit dan rawatan dengan ubat bius.
  5. Jerawat pada kulit adalah kontraindikasi terhadap prosedur.

Cadangan sebelum prosedur

Peremajaan pecahan laser disyorkan untuk pesakit berusia lebih dari 30 tahun. Semasa memeriksa keadaan kulit, pakar boleh menasihati anda untuk terlebih dahulu menjalankan prosedur pembersihan, jadi sinar laser akan memproses kawasan yang diperlukan dengan lebih tepat. Tidak perlu dilakukan peremajaan laser sekiranya berlaku keradangan atau penyakit kulit, keadaan yang menyakitkan dan peningkatan suhu badan juga merupakan kontraindikasi.

Peremajaan wajah laser pecahan mempengaruhi semua lapisan kulit, oleh itu ia mempunyai kesan tahan lama yang unik. Teknologi moden dan pakar yang kompeten membolehkan anda memilih kursus yang memberikan hasil terbaik dengan tempoh minimum tempoh pemulihan. Kaedah peremajaan yang unik tidak memerlukan pembedahan dan digemari ramai bintang Hollywood. Prosedurnya benar-benar selamat, lebih berkesan daripada kaedah pembedahan plastik, dan pada masa yang sama tersedia untuk wanita dengan pendapatan rata-rata.