Peremajaan laser CO2

menjalankan prosedur untuk peremajaan kulit wajah laser pecahan

Fototermolisis pecahan, peremajaan laser, peremajaan pecahan, CO2 - semua ini adalah nama salah satu cara peremajaan yang berkesan dan selesa hari ini.

Masalah apa yang diselesaikan oleh teknik pecahan?

 • penghapusan kedutan di sekitar mata;
 • mengangkat kulit wajah dan leher, décolleté dan lengan;
 • pengurangan kelembutan kulit;
 • penghapusan parut dan regangan;
 • pembetulan kapal kecil dan bintik usia.

Apakah peremajaan kulit, wajah dan badan fraksional laser (ablatif)?

Fraksionaliti adalah pembahagian pancaran laser menjadi beberapa mikroba. Maksudnya, laser mempengaruhi kulit bukan dengan tempat yang padat, tetapi dengan sejenis mesh.

Berkat penerapan lajur mikroagulasi ke kulit, mekanisme pertumbuhan semula tisu semula jadi dengan pembentukan kolagen baru dicetuskan, struktur kulit dan penampilannya bertambah baik. Rasuk mikro laser intensiti tinggi menembusi kedalaman 1 mm, memastikan kecekapan prosedur yang tinggi.

Adalah sangat penting bahawa terdapat kawasan kulit tertentu yang tidak terkena laser. Tisu utuh kekal di sekitar setiap zon rawatan mikro-termal yang dirawat secara intensif dengan laser ini. Inilah intipati peremajaan kulit laser pecahan. Kaedah peremajaan laser pecahan ini membolehkan kulit sembuh lebih cepat tanpa tempoh selepas operasi, pesakit tidak putus hidup.

Sinar laser terbahagi kepada banyak sinar yang sangat nipis, yang membentuk zon rawatan mikrotermal (MLZ) pada kulit. Kedalaman dan diameter MLZ ditentukan oleh tenaga sinar laser yang dikendalikan oleh doktor semasa prosedur.

Kemudian MENO terbentuk - serpihan nekrotik epidermis mikroskopik, yang berpindah kerana penyembuhan tisu di sekitarnya.

Ketika penyembuhan berlangsung, kulit yang diperbaharui kelihatan jauh lebih muda, turgornya meningkat, permukaan kulit menjadi lebih halus, kedutan dilicinkan, microrelief dilancarkan, penampilan bekas luka dan stretch mark bertambah baik.

Peremajaan laser tidak ablatif

Jelas sekali bahawa pada masa ini telah terjadi kemajuan dalam operasi kosmetik, terutama berkaitan dengan peremajaan kulit menggunakan teknologi laser. Dengan aplikasi yang berkelayakan dan pemilihan parameter pancaran laser yang betul, kaedah rawatan ini dapat diterima dengan baik dan dianggap jauh lebih berkesan daripada teknik konservatif dan pembedahan.

Salah satu sistem laser yang paling moden dan selamat hari ini adalah laser. Dengan menggunakan laser, anda dapat menghasilkan peremajaan kulit wajah yang tidak kasar. Prosedur peremajaan laser yang tidak ablatif untuk kulit di sekitar mata, muka, leher dan kawasan lain, memberikan perlindungan yang berkesan untuk dermis dengan tahap melanin yang berbeza, termasuk kulit yang disamak. Ini membolehkan prosedur dijalankan sepanjang tahun dan untuk semua jenis kulit.

Ciri-ciri peremajaan bukan ablatif

Tidak diperlukan tempoh pemulihan.

Prosedur ini membolehkan anda mengecilkan pori-pori, melicinkan kedutan, mempertajam kontur wajah, dan memperbaiki kulit.

Tempoh sesi adalah sehingga 30 minit. Kursus yang disyorkan adalah 5-6 prosedur.

Peremajaan laser adalah salah satu teknik terbaru untuk mengatasi perubahan kulit yang berkaitan dengan usia (kedutan, lipatan, pudar dan penuaan).

Prosedur ini praktikal tidak menyakitkan dan tidak trauma, dan keberkesanannya setanding dengan kaedah peremajaan suntikan.

Tenaga laser denyut merangsang sintesis kolagen muda di lapisan dalam dermis, memberikan keanjalan, kekencangan, kelancaran dan kulit segar pada kulit. Melicinkan kedutan, penyingkiran saluran darah di laser pada wajah, hiperpigmentasi semasa penyamakan, meningkatkan keseragaman warna kulit, menghilangkan sinar matahari dan usia. Pengangkatan laser diakui sebagai alternatif untuk pembedahan plastik dan kaedah peremajaan terbaik untuk orang berusia lebih dari 35 tahun.

Kelebihan peremajaan kulit laser menggunakan peranti khas:

 • meningkatkan keanjalan kulit, mengurangkan kedutan halus;
 • kemungkinan mengangkat pada kulit pada bila-bila masa sepanjang tahun (termasuk disamak);
 • kemungkinan menggabungkan peremajaan laser dengan prosedur suntikan: mesoterapi, plastik kontur dan pengenalan toksin botulinum;
 • tiada risiko jangkitan;
 • tidak memerlukan pemulihan jangka panjang selepas prosedur.

Petunjuk untuk peremajaan laser

 • gambar kulit;
 • kulit tidak sekata;
 • penurunan warna kulit;
 • ptosis graviti;
 • manifestasi rangkaian vaskular;
 • pigmentasi kulit.

Peremajaan laser adalah teknik moden yang benar-benar berkesan dalam perjalanan ke kecantikan dan remaja.