Peremajaan laser CO2

проведение процедуры фракционного лазерного омоложения кожи лица

Fototermolisis pecahan, peremajaan laser, peremajaan pecahan, CO2 - semua ini adalah nama salah satu cara peremajaan yang berkesan dan selesa hari ini.

Masalah apa yang diselesaikan oleh teknik pecahan?

 • penghapusan kedutan di sekitar mata;
 • mengetatkan kulit muka dan leher, décolleté dan lengan;
 • pengurangan kelembutan kulit;
 • penghapusan parut dan kesan regangan;
 • pembetulan saluran darah kecil dan bintik-bintik usia.

Apakah itu peremajaan kulit, wajah dan badan laser pecahan (ablatif)?

Fraksionaliti adalah pembahagian pancaran laser menjadi beberapa rasuk mikro. Maksudnya, laser tidak mempengaruhi kulit dengan tempat yang padat, tetapi dengan sejenis mesh.

Mengaplikasikan lajur mikroagulasi pada kulit memicu mekanisme pertumbuhan semula tisu semula jadi dengan pembentukan kolagen baru, memperbaiki struktur kulit dan penampilannya. Rasuk mikro laser intensiti tinggi menembusi kedalaman 1 mm, memastikan kecekapan prosedur yang tinggi.

Adalah sangat penting bahawa terdapat kawasan kulit tertentu yang tidak terkena laser. Terdapat tisu yang utuh di sekitar setiap zon rawatan mikro-termal yang dirawat secara intensif dengan laser ini. Ini adalah intipati peremajaan kulit laser pecahan. Kaedah peremajaan laser pecahan ini membolehkan kulit sembuh lebih cepat tanpa tempoh selepas operasi, pesakit tidak putus hidup.

Sinar laser terbahagi kepada banyak sinar yang sangat nipis, yang membentuk zon rawatan mikrotermal (MLZ) pada kulit. Kedalaman dan diameter MLZ ditentukan oleh tenaga sinar laser yang dikendalikan oleh doktor semasa prosedur.

Kemudian bentuk MENO - serpihan nekrotik epidermis mikroskopik, yang berpindah kerana penyembuhan tisu sekitarnya.

Seiring dengan penyembuhan kulit, kulit yang diperbaharui kelihatan jauh lebih muda, turgornya bertambah, permukaan kulit menjadi lebih halus, kedutan dilicinkan, microrelief dilicinkan, penampilan bekas luka dan kesan regangan bertambah baik.

Peremajaan laser tidak ablatif

Jelas bahawa beberapa kemajuan kini telah berlaku dalam pembedahan kosmetik, yang terutama berkaitan dengan peremajaan kulit menggunakan teknologi laser. Dengan penggunaan yang berkelayakan dan pemilihan parameter sinar laser yang betul, kaedah rawatan ini dapat diterima dengan baik dan dianggap jauh lebih berkesan daripada teknik konservatif dan pembedahan.

Salah satu sistem laser yang paling moden dan selamat hari ini ialah laser. Laser boleh digunakan untuk menghasilkan peremajaan kulit wajah yang tidak mereda. Prosedur peremajaan laser yang tidak ablatif untuk kulit di sekitar mata, muka, leher dan kawasan lain, memberikan perlindungan yang berkesan untuk dermis dengan tahap melanin yang berbeza, termasuk kulit yang disamak. Ini membolehkan prosedur dijalankan sepanjang tahun dan untuk semua jenis kulit.

Ciri-ciri peremajaan bukan ablatif

Tidak diperlukan tempoh pemulihan.

Prosedur ini membolehkan anda mengecilkan pori-pori, melicinkan kedutan, menajamkan kontur wajah, dan memperbaiki kulit.

Tempoh sesi - sehingga 30 minit. Kursus yang disyorkan adalah 5-6 prosedur.

Peremajaan laser adalah salah satu teknik terbaru untuk mengatasi perubahan kulit yang berkaitan dengan usia (kedutan, lipatan, pudar dan penuaan).

Prosedur ini praktikal tidak menyakitkan dan tidak trauma, dan keberkesanannya setanding dengan kaedah peremajaan suntikan.

Tenaga laser denyut merangsang sintesis kolagen muda di lapisan dalam dermis, memberikan keanjalan, kekencangan, kehalusan dan kulit segar pada kulit. Melicinkan kedutan, penyingkiran laser pembuluh darah di wajah, hiperpigmentasi semasa penyamakan, meningkatkan keseragaman warna kulit, menghilangkan sinar matahari dan usia. Pengangkatan laser diakui sebagai alternatif untuk pembedahan plastik dan kaedah peremajaan terbaik untuk orang berusia lebih dari 35 tahun.

Kelebihan peremajaan kulit laser menggunakan peranti khas:

 • meningkatkan keanjalan kulit, mengurangkan kedutan halus;
 • kemungkinan mengangkat pada kulit pada bila-bila masa sepanjang tahun (termasuk disamak);
 • kemungkinan menggabungkan peremajaan laser dengan prosedur suntikan: mesoterapi, plastik kontur dan pengenalan toksin botulinum;
 • tiada risiko jangkitan;
 • tidak memerlukan pemulihan jangka panjang selepas prosedur.

Petunjuk untuk peremajaan laser

 • pemotretan kulit;
 • warna tidak sekata;
 • penurunan warna kulit;
 • ptosis graviti;
 • manifestasi rangkaian vaskular;
 • pigmentasi kulit.

Peremajaan laser adalah teknik moden yang benar-benar berkesan dalam perjalanan ke kecantikan dan remaja.

11.02.2021